реферат на тему українська держава

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ КОНТРОЛЬНА РОБОТА На тему: “Українська держава гетьмана П.Скоропадського”. Банк рефератов содержит более 364 тысяч рефератов, курсовых и дипломных работ, шпаргалок и докладов по различным дисциплинам: истории, психологии, экономике, менеджменту, философии, праву, экологии. А также изложения, сочинения по литературе, отчеты по практике, топики по английскому. Полнотекстовый поиск.


Українська держава в період руїни (1657-1676 рр.) - реферат. Категория: Рефераты. Рубрика: История и исторические личности. Смотреть Скачать Заказать. 32. Реферат на тему. УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВА В ПЕРІОД РУЇНИ (1657-1676 рр.) ПЛАН. 1. Загострення кризи української державності у 1657--1663 рр.


Українська Держава — українська держава, що існувала протягом 29 квітня — 14 грудня 1918 року на території Центральної, Східної та Південної України зі столицею в Києві. Очолювана гетьманом Павлом Скоропадським. Постала на місці Української Народної Республіки в результаті державного перевороту. Підтримувалася консервативними колами українського суспільства, військовими, землевласниками, а також командуванням Центральних держав. Проводила внутрішню політику, спираючись на козацькі традиції державотворення та соціально-політичні стандарти ліквідованої Російської імперії.


Реферат на тему. Українська держава за П.Скоропадського. "Україна - це нелегка справа. Здобути Українську державу ще не значить її збудувати. Самих лише нацiонал-патрiотичних почуттiв для цього недостатньо. Нацiональна iдея не запанує без конструктивного державництва". П. Скоропадський, 1918. Зайнявши всю Україну, 29 квітня німецькі війська розігнали Центральну Раду і поставили при владі колишнього царського генерала Павла Скоропадського. Павло Петрович Скоропадський (1873 - 1945 рр.) - націонал-консерватор, один із лідерів української буржуазно-поміщицької контрреволюції в 1917-18, .


Нова незалежна держава Україна з’явилася на політичній карті світу 24 серпня 1991 року. Саме в цей день позачерговою сесією Верховної Ради Української РСР було проголошено Акт про незалежність нашої країни. Так, нарешті, здійсниться суверенне право українського народу на само визнання. Проведений 1 грудня 1991 р. всеукраїнський референдум підтвердив цей історичний вибір більш ніж 90% голосів. Того ж дня відбулися вибори Президента України.


Зміст. Вступ. Україна напередодні великого повстання. Богдан Хмельницький як борець за розбудову української національної держави. Перші перемоги у розбудові держав. Битва на Жовтих Водах. Битва під Корсунем. Битва під Білою церквою. Спроба перемир'я між українцями та поляками. Висновок. Список використаної літератури.


У зазначений період Українська Держава повністю реалізувала суверенні права: створювала власні органи влади, здійснювала законодавчу діяльність і судочинство, підтримувала порядок на своїй території та проводила зовнішні зносини. Визначальний вплив органів, які представляють волю народу та право, що завжди мало пріоритет перед волею, навіть перед волею суверена не дали змоги розвинутися абсолютизмові державної влади до потворних форм.


Украї́нська Держа́ва — держава, що охоплювала територію Північної, Центральної, Східної (за винятком переважної частини нині тимчасово непідконтрольних ОРЛО і ОРДО України) та Південної України (за винятком Південної Бессарабії), а також суміжних українських етнічних земель, що охоплювали у сучасних межах більшу частину Брестської та Гомельської областей Білорусі, територію Придністров`я та окремі райони на півночі Молдови, більшу частину Брянської (Стародубщина), Білгородської та Воронезької.


Реферат. на тему: "Історія української державності". Формування давньоруської держави - Київської Русі. З кінця IX ст. Руська земля стала центром, політичним і територіальним ядром утворення єдиної держави східних слов'ян, що закріпила за собою назву Русь. У процесі формування класового суспільства східні слов'яни перейшли від первіснообщинного ладу до феодального, обминувши рабовласницький.


Реферат. з курсу історія України. на тему «Гетьманат П. Скоропадського. Внутрішня і зовнішня політика Української держави». Київ 2010. План. Замість Української Народної Республіки був проголошений гетьманат за назвою «Українська держава». 29 квітня в Софіївському соборі єпископ Никодим миропомазав гетьмана, а на Софіївському майдані відслужили урочистий молебень. Тоді ж було опубліковано «Грамоту до всього українського народу», де гетьман заявляв, що «відкликнувся на поклик трудящих мас Українського народу і взяв на себе тимчасово всю повноту влади».


з дисципліни "Адміністративне право". на тему: Функції української держави та їх характеристика. План. Вступ . На сучасному етапі української історії також зберігається функціональний підхід до діяльної сторони держави, проте з одним істотним уточненням: розширюється і поглиблюється розуміння соціального призначення держави, відхиляється жорсткий зв'язок між змінами класових характеристик держави і відповідно його функцій, який проголошувався раніше.


Нерідко коли окремі особи так вирішальне визначали хід епохальних подій, якце зробив стосовно Великого Українського повстання 1648 р. Богдан Хмельницький. З огляду на його величезний особистий вплив на події, що змінили перебіг української та всієї східноєвропейської історії, вчені вважають Хмельницького найвизначнішим військовим і політичним діячем України. , страница 1.


Готуючи реферат на тему "Україна в роки першої російської революції 1905-1907 рр.", слід неодмінно звернути увагу на те, що саме ці роки являють собою період суттєвих соціально-економічних змін, радикальні суспільно- політичні зрушення, значною мірою зумовлені революційними подіями. Слід врахувати, що у своєму розвитку перша російська революція пройшла кілька етапів, кожен з яких мав свої характерні риси та особливості, а саме . Необхідно звернути увагу на історичні корені української державності (Київська Русь; Гетьманська держава), а також на унікальність першої державотворчої спроби в сучасній історії України. Методичні рекомендації з написання. реферату на тему "Українська національно –.


Вимоги до написання реферату. Правила оформлення списку використаних джерел і літератури. Критерії оцінки знань студентів при вивченні дисципліни. Тема 2. Київська Русь – середньовічна українська держава. Лекція № 2. Утворення Київської Русі. 1. Теорії походження Київської держави. 2. Основні етапи розвитку державності в Київській Русі. 3. Спроби політичної реставрації держави. 4. Політичні наслідки феодального дроблення Київської Русі. Лекція № 3. Особливості формування політичної історії Київської Русі. політичних партій. Тема 8. Соціально-політичний та політичний розвиток України на початку ХХ ст. Лекція № 11. Особливості розвитку України на початку ХХ ст. 1. Зміни в соціальній структурі суспільства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт