презентацию на тему освіта в україні на початку 20 ст з історії україни

Головна » Презентації з історії україни. Презентація на тему: РОЗВИТОК ОСВІТИ І НАУКИ В середині ХІХ- на початку ХХ ст. Завантажити презентацію. Отримати код. Завдяки поширенню початкової освіти рівень письменності в українських селах наприкінці XIX ст. становив близько 20 %, а в містах — 50 %. Слайд 10. Значно більше уваги уряди імперій приділяли середній освіті, адже вона вважалася основою вищої освіти, яка готувала фахівців державного управління, народного господарства, культури й науки.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Україна на початку ХХ століття — презентація з історії України на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . При цьому роль і місце України в економічному організмі Російської імперії не змінились.Як і раніше, на початку XX ст. царський уряд сприяв прогресу головним чином сировинних галузей народного господарства України і свідомо гальмував розвиток інших. Результатом цього стало те, що багато галузей промисловості, які були життєво важливі для українського суспільства, були у занепаді, і жителі України змушені були купувати російські або закордонні товари. Це спричиняло постійний відтік коштів з України. Слайд #3.


Презентація з теми "Культура України в роки непу (освіта, наука, література)". Скачать материал. библиотека материалов. Добавить в избранное. 1 / 22. Описание презентации по отдельным слайдам: 1 слайд. Описание слайда: Культура України в роки непу (освіта, наука, література). 2 слайд. Описание слайда . Українські більшовики засудили волобуєвщину, а ім'я талановитого вченого викреслили з історії вітчизняної науки. Президенти ВУАН: 1921 р. президентом УАН було обрано М. Василенка. Березень 1922 р. - О. Левицького.


Посмотреть и скачать бесплатно презентацию по теме "ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ТЕМИ: “Україна НА ПОЧАТКУ 20 століттЯ”". pptCloud.ru — каталог презентаций для детей, школьников (уроков) и студентов. Формат. pptx (powerpoint). Количество слайдов. 23. Слова. другое. Національно-визвольнийрух на початку XX ст. Слайд 11. Дмитро Антонович іМиколайМіхновський. Слайд 12. Слайд 13. МиколаПорш. Слайд 14.


4. Левківський М.В. Історія педагогіки. – Житомир, 2002 5. Нариси історії українського шкільництва. 1905-1933: Навч.посібник /за ред. О.В.Сухомлинської. – к., 1996. – с. 121-223. Національна освіта в 20-ті роки ХХ століття З 1919 року в Україні керівництво системою освіти прийняв на себе Народний Комісаріат Освіти: а) запровадження єдиної трудової політехнічної школи; б) двоступеневої освіти (з 8 до 13, з 14 до 17 р.) в) перетворення першого ступеня в дитячий будинок, а другого - в політехнічну школу. На початку 20-х років у містах утворюються фабричного-заводські учнівства та індустріальні профшколи. З метою полегшення вступу до інститутів створювались робітфаки. Зверніть увагу!


Презентація до уроку історії України в 9 класі.. Презентація на урок Історія України скачати. Григорій Галаган – український меценат, на чиї кошти відкрито чимало народних шкіл і гімназію в Прилуках, колегію Павла Галагана в Києві. Слайд № 6. Слайд № 7. Засновник спортово-протипожежного руху "Січ" (без якого не було б УСС) Кирило Трильовський Нагородження митрополита Андрея Шептицького у серпні 1930 р. у пластовому таборі на Соколі. Слайд № 8. Слайд № 9. Слайд № 10.


1.Характерні риси культури України на початку XXст. 2.Освіта. 3.Наука.Видатні вчені. 4.Українська преса та видавництво. 2.Порівняйте стан освіти в Наддніпрянській Україні і західноукраїнських землях на початку XXст. 3.Які ви можете назвати чинники,що сприяли розвитку освіти і гальмували її розвиток? 7. 1.Які висновки можна зробити з даних на карті? 2.Як можна коментувати таку велику різницю між регіонами? 8. Прокоментуйте твердження: “наприкінці XIX-на початку XXст. Українськими вченими було здійснено багато досліджень із життя українського нар. Прокоментуйте твердження: “наприкінці XIXна початку XXст.


Історія України 10 клас. Слайд 2. Описание слайда . Розвиток українського театру на початку ХХ ст. засвідчує спільність з модерністськими тенденціями Європи. Музичне оформлення спектаклів здійснювали композитори – М. Лисенко, К.Стеценко, художнє – В. Кричевський. Таким чином, створилися умови розвитку українського театру-модерну. Скачать презентацию на тему Тема: Культура України на початку ХХ століття. можно ниже: Отправить на email Скачать. Tags.


Наступний етап в розвитку освіти в Україні відбувався в умовах більшовицької влади. Розробка загальних підходів до освітньої системи почалася ще у 1919 р. Підготовлене Комісією Наркомосвіти УСРР «Положення про єдину трудову школу Української Соціалістичної Радянської Республіки» було подано на затвердження ЦВК України[3,арк.11]. Таким чином, порівнюючи освітні системи часів Української Державності та радянської України початку 20-х років, можна підсумувати, що при деякій зовнішній подібності (семирічна початкова школа, виховна спрямованість початкової школи, професійна спрямованість вищої школи тощо) освітні системи за своєю суттю несли зовсім різний зміст.


Історія України) Мета: 1)сформувати уявлення учнів про особливості розвитку культури в Україні в середині 60-х — на початку 80-х рр., 2)продовжити формувати навички на основі різних … . Навчальний заклад: Комсомольська гімназія №2 Зміївської районної ради Харківської області. Презентація: Освіта і наука в Україні в період загострення радянської системи (середина 60-х-середина 80-х рр.) (11 клас. Історія України). Мета: 1)сформувати уявлення учнів про особливості розвитку культури в Україні в середині 60-х — на початку 80-х рр.


Навчання у школах і вищих навчальних закладах переводилось на українську мову. Значна частина шкіл перейшла на навчання українською мовою. Кошти на освітні реформи в основному давала громадськість: пожертви з боку багатих інтелігенції земств сільські сходи часто постановляли зібрати кошти на організацію навчання. Було проголошено право національних меншин на навчання рідною мовою.


Карпатська Україна 1939 р. Кінематограф України На початку ХХ ст. Михайло Сергійович Грушевський. Освітня політика українських урядів. Павло Скоропадський в Манчжурії, 1904 р. Пам’яти тридцяти. Політика радянського уряду в україні в 1919 році. Політична боротьба в українських землях під владою Румунії. Стан освіти в західноукраїнських землях. Тестові завдання до теми Україна в роки Першої світової війни. Початок української революції. Україна в першій світовій війні. Україна в роки Першої світової війни. Початок української революції. Україна між двома Світовими війнами 20-і, 30-і рр. XX ст. Українська культура хх століття Українська революція. Україна у боротьбі за збереження державної незалежності.


Презентация на тему Культура україни на перехресті 19-20ст из раздела Разное. Доклад-презентацию можно скачать по ссылке внизу страницы. Эта презентация для класса содержит 14 слайдов. Помітний слід у розвитку української етнографії та фольклору залишив - В.Гнатюк. На початку XX ст. гуманітарні науки збагатили національну культуру вагомим доробком. Слайд 5. Текст слайда


Початок ХХст. був відмічений поворотними соціально–політичними подіями, що змінили культурно–освітнійфон України на користь української мови та української школи. Царськими указами цього періоду разом з проголошенням сво–боди зборів друку, слова, спілок з'явилася реальнаможливість від–родження національного шкільництва: у сфері науково–педагогічній, суто організаційній,соціально–педагогічній і т.ін. Починаючи з 1905р., на території України з'являється мережа "Просвіт". Перше громадське культурно–освітнєтовариство такого типу з'явилося у Львові ще у 1898р. Вже за кілька.


Презентації. 8 клас. Історія України. Відео до презентацій можна завантажити тут . Українці на початку ранньомодерної доби ( завантажити ). Чтобы включить программу чтения с экрана, нажмите Ctrl+Alt+Z. Для просмотра списка быстрых клавиш нажмите Ctrl+косая черта. Культурно-освітнє життя в українських землях ХVІ ст. ( завантажити ). Чтобы включить программу чтения с экрана, нажмите Ctrl+Alt+Z. Для просмотра списка быстрых клавиш нажмите Ctrl+косая черта.


Початкові класи. Середня освіта. Старша школа. Батькам. Ця презентація допоможе при підготовці та проведенні уроку з історії України в 11 класі з теми “Суспільно-політичні процеси в Україні у 1990 – на початку 1991 рр.” Вікно перегляду презентації. ПІБ : Корх Ірина Михайлівна. Посада : вчитель історії. Місце роботи : Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3. Завантажити матеріал: - Презентація до уроку з історії України на тему «Суспільно-політичні процеси в Україні у 1990- на початку 1991 рр.» Стать : woman. Публікація № : 1.


Мета: охарактеризувати особливості розвитку культури України в період непу, з’ясувати нові тенденції та чинники розвитку культури в 1921–1928 рр., суперечливе ставлення населення до культурних цінностей, подвижництво творців та діячів культури, культурно-освітню діяльність громадських організацій в цей період; розвивати в учнів уміння аналізувати та систематизувати матеріал, робити висновки, здійснювати порівняння історичних явищ та подій, удосконалювати навички роботи з історичними джерелами, давати. Згідно з даними уряду УСРР, на початку 20-х років органи радянської влади в Україні переважно обслуговувалися російськими або російськомовними чиновниками.


На початку XX ст. українська культура досягла свого розквіту. Це був період, позначений зростанням національної самосвідомості. На цій хвилі розгортається творчість цілої плеяди українських митців, які збагатили вітчизняну духовну скарбницю. XX ст. для України стало часом великих випробувань, важливих суспільно-політичних подій, що часто призводили до знищення засад національно-культурного буття, були згубними для діячів культури та не сприяли збереженню культурних цінностей. Та, незважаючи на складні катаклізми, українська культура продовжувала плідно розвиватися. Джерела. Буштрук О.В. Історі.


Інтегральний курс з Історії України та Всесвітньої історії, 6 клас. Тема VІІ. Культура України у другій половині ХІХ ст. Розвиток української культури у другій половині ХІХ ст. § 32. Розвиток освіти й науки на українських землях у другій половині ХІХ ст. На Правобережній Україні, де земств не було, система початкової освіти підпорядковувалася Російській православній церкві. Указ 1881 р. зазначав, «що вплив духовенства повинен поширюватися на всі види елементарних училищ». Проте, завдяки поширенню початкової освіти рівень письменності в українських селах наприкінці ХІХ ст. становив близько 20%, а в містах – 50%. Певні зміни в царині освіти не оминули і Західну Україну.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт