рослини занесені до червоної книги україни реферат

Всі рослини, які занесені до Червоної книги охороняються законом нашої держави і їх знищувати заборонено. Тому, перш ніж зірвати квітку, не слід забувати, що ви можете нанести збитку нашій природі, так як серед представників рослинного світу це можуть бути рослини, які занесені до Червоної книги. Нехай краще квітуча рослина залишиться рости та радувати зір оточуючих. Давайте більш детально спробуємо розглянути деякі рослини, які занесені до Червоної книги України. Багато росли, занесених до Червоної книги України ростуть в Карпатах. На Закарпатті можна зустріти нарцис вузьколистий.


Алфавітний список рослин, занесених до третього видання Червоної Книги України (2009 р.) Українська назва. Біноміальна назва. Адіант венерин волос. Adiantum capillus-veneris L. Айстра альпійська. Aster alpinus L. Аконіт Бессера. Aconitum besserianum Andrz. ex Trautv. Аконіт Жакена. Aconitum jacquinii Rchb. Аконіт несправжньо-протиотруйний. Aconitum pseudanthora Błocki ex Pacz. Аконіт опушеноплодий. Aconitum lasiocarpum (Rchb.) Göyer. Альдрованда пухирчаста. Aldrovanda vesiculosa L.


Занесена до Червоної книги України. В Україні рідкісна рослина. Зрідка трапляється в Гірському Криму та на околиці Феодосії по чагарниках, на лісових галявинах, гірських луках та на схилах. Зозульки травневі — багаторічна і трав'яниста рослина з 2-4-лопатевими бульбами. Належить до родини Зозулинцеві. Занесена до Червоної книги України (1996, 2009). Зростає у лісах, на узліссях, серед чагарників, на мохових болотах, вологих луках, лісових галявинах і схилах.. Вид занесений до Червоної книги України у статусі «Неоцінений». Центр розповсюдження знаходиться у Центральній і континентальній частині Західної Європи. Південна межа ареалу доходить до Піренейських гір й острова Сардинія.


Підсніжник звичайний Galanthus nivalis L. Вважають, що підсніжники - "квіти надії" -першими з'являються з-під снігу, засвідчують прихід весни. На Україні росте 3 вида підсніжника. У нас, на Хмельниччині, широко росповсюджений в дубово-грабових лісах підсніжник звичайний. Коротке життя підсніжників і дуже легко воно може обірватися. Вони вже зникли з околиць Києва і все рідше зустрічаються навколо…


Рослини занесені до Червоної та Зеленої книги України. Слайд 2. Червона книга України Червона книга України – це основний державний документ, який узагальнює відомості про сучасний стан видів тварин і рослин України, що перебувають під загрозою зникнення та заходи щодо їх збереження і відтворення на науково обґрунтованих засадах. Об’єктами Червоної книги України є тварини і рослини на всіх стадіях розвитку, які постійно або тимчасово перебувають чи зростають у природних умовах у межах території України, її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони. Слайд 3.


• Рослини, які занесені до Червоної книги України. З рідкісних рослин охороняють реліктові види, які збереглися з минулих епох. Охорони потребують ендемічні види, а також ті рослини, які скорочують площі свого поширення через діяльність людини. Занесений до Червоної книги під ІІ категорією охорони . В Україні росте на субальпійських та альпійських луках поміж заростями сосни гірської та ялівцю сибірського на висотах 1600–2050 м. Характерний для Горган , Свидовця (лише у масиві Близниці ), Чорногори (досить звичайно), Мармароського масиву і Чивчин .


В Україні перше видання Червоної книги вийшло у 1980 році. Червона книга - це державний документ. Усі види, занесені до Червоної книги, охороняють і відновлюють різними способами, зокрема створенням різноманітних природоохоронних територій: заповідників, національних природних парків, заказників, памяток природи тощо. Існує також зелена книга, яку вперше в світі розробили фахівці України. Систематизовані дані про рослин, майбутнє яких знаходиться під загрозою, заносять до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи і природних ресурсів (МСОП), створений у 1948 р. Види, включені в неї, поділяються на пять категорій: Зниклі види.


Червона книга України - офіційний державний документ, який містить анотований перелік рідкісних й перебувають під загрозою зникнення видів тварини рослинного світу у межах території України, її континентального шельфу, і морської економічної зони, і навіть узагальнені інформацію про поширенні, сучасний стан цих видів, причинах зменшення кількості, і природні заходи з їхнього збереження і відтворення. Занесені до Червоної книги України види рослин та тварин підлягають особливої охороні по всій території України.


Презентация на тему: " Вищі спорові рослини, занесені до Червоної книги України Мамзіна Галина Олександрівна вчитель біології Вікторівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів." — Транскрипт: 1 Вищі спорові рослини, занесені до Червоної книги України Мамзіна Галина Олександрівна вчитель біології Вікторівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Героя Радянського Союзу С.П.Кобця. 2. 3. 5 ВУДСІЯ АЛЬПІЙСЬКА Травянистий короткокореневищний багаторічник. В Україні – поодинокі місцезростання в Карпатах. Зростає у затінених ущелинах, полюбляє камянисті, піщані грунти. 6 ДЕСМАТОДОНД РАНДА Однодомна рослина, до 1 см. заввишки.


Рослини червоної книги україни. підсніжник білосніжний. конвалія. первоцвіт. крокус. цибуля ведмежа. зозулині черевички. Тварини червоної книги україни. рись звичайна. зубр. саламандра плямиста. борсук. заєць білий. лосось чорноморський.


Вид занесено до Червоної книги України. Невисока (5-25 см), з піднятими стеблами і гострими відстовбурченими листками. Тіньовитривала рослина. Одна з найпоширеніших в Україні орхідей. Трав’яниста багаторічна рослина заввишки 20 — 50 см із коротким товстуватим кореневищем, тонкими нитко¬подібними коренями й парою сидячих стеблових листків. Листки яйцевидні або широкоеліптичні, гострі або тупі, завдовжки 6 — 14 см і 3 — 9 см завширшки, які розміщуються майже горизонтально.


Рослини Червоної книги України. Моніторинг рідкісних і зникаючих видів флори та фауни. Сертифікати підприємства. Ареал виду та його поширення в Україні: Атлантична й Центральна Європа, Середземномор’я, Кавказ, Середня і Мала Азія, Урал, Гімалаї, Пн. й Пд. Африка. В Україні рідко трапляється у Криму, відомі чотири локалітети на Закарпатті й один на Поділлі. Адм. регіони: Зк, Хм, Кр. Чисельність та структура популяцій: У Криму популяції малочисельні, але стабільні. Режим збереження популяцій та заходи з охорони: Занесений до Європейського червоного списку. Охороняється у ПЗ «Медобори», НПП «Подільські Товтри», заказниках та пам’ятках природи. Заборонено порушення екотопів, заліснення місць зростання.


субота, 30 березня 2013 р. Первоцвіти України.Рослини Червоної книги. Проліска. Проліска - найперша квітка, що зацвітає навесні -це пролісок. Ця проблема характерна для густонаселених областей, тому тут опинилися під загрозою не тільки ті рідкісні види, які занесені до Червоної книги України, але й широко поширені рослин, за долю яких до недавнього часу не було сумнівів. Пам'ятайте що, зриваючи певні види квітів, ми просто позбавляємо майбутні покоління, бачити їх у живій природі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт