реформа податкової системи реферат на украинськи мови

Податкова реформа – це реформа у системі оподаткування, скасування старих, прийняття нових, видозміну вже існуючих податків. Причому першу чергу, звісно, держава має на меті поповнення бюджету, щоб уникнути його дефіциту. У різних країнах, з різними історичним розвитком, різним укладом економічної системи відповідно мети податкової реформи відрізняються. Спрощення податкової системи передбачалося через встановлення закритого списку податків і зборів, єдиної ставки прибуткового податку, запровадження єдиного соціального податку і скасування великої кількості другорядних податків.


Податкова реформа - це реформа в системі оподаткування, скасування старих, прийняття нових, видозміна вже існуючих податків. Причому в першу чергу, звичайно, держава переслідує мету поповнення бюджету, щоб не було його дефіциту. У різних країнах, з різним історичним розвитком, різним укладом економічної системи відповідно цілі податкової реформи різняться. Кожна держава переслідує свою мету, але при цьому, оподаткування реформується не в інтересах якого окремого держави, а з урахуванням економічних інтересів всіх країн - учасниць того ч.


У рефераті подано відомості про концептуальні положення реформування податкової системи в Україні. 1. Аналіз накопичених у фіскальній сфері суперечностей свідчить про те, що вітчизняна податкова система не склалася як єдиний організм, у якому узгоджені всі функціональні підсистеми. Реалії українського сьогодення у сфері оподаткування, як було доведено вище, – це: внутрішня неузгодженість складових системи; нестабільність, складність


Актуальність теми дослідження Відомо, що одним з найдієвіших важелів стимулювання розвитку економіки є податки й оподаткування Податки регулюють основні макроекономічні процеси та пропорції Завдяки податкам відбувається розподіл і перерозподіл у просторі й часі значної частини виробленої вартості Вони також безпосередньо впливають на результати економічної діяльності платників, а відтак податкова політика може або зацікавити платників працювати у певних галузях і на певних територіях, або - ні Тому не випадково, що потенціал податкової системи як «вбудованого регулятора» активно використовуют .


Етапи розвитку системи державної податкової служби України. Аналіз стану й напрямки розвитку податкової системи України та її вплив на зростання. Сучасна податкова система України формувалася і продовжує розвиватися у надзвичайно несприятливих соціально-економічних умовах. Тривале ігнорування в нашій крані світового досвіду оподаткування, постійний вплив політичних факторів на хід реформування податкової системи, глибока фінансова криза економіки - все це негативно позначається па ефективності податкової політики в Україні. Тому на сьогодні одним із актуальних питань залишається вдосконалення роботи ДПС України.


Недоліки податкової системи України3. Мета податкової реформи4. Пріоритети реформування податкової системи України5. За роки незалежності в Україні сформовано податкову систему, що за своїм складом та структурою в цілому є подібною до податкових систем розвинутих європейських країн. Закони, якими регулюється справляння більшості податків, розроблено з урахуванням норм європейського податкового законодавства. Водночас податкова система України будується з урахуванням податкових аспектів ГАТТ/СОТТ та інших міжнародних економічних організацій.


Зміст Зміст Вступ Аналіз податкової системи України Засади та шляхи реформування системи оподаткування в Україні Висновки Література. Вступ Податки є необхідною ланкою економічних відносин в суспільстві з моменту виникнення держави. Податкова система – основа фінансово-кредитного механізму державного регулювання та один із найважливіших важелів впливу на економіку. Мова повинна йти про розробку такої податкової системи, яка би забезпечувала або, хоча б, не стримувала розвиток економіки. Існуюча податкова система не тільки не заохочує, а в ряді випадків прямо перешкоджає зусиллям підприємств щодо розвитку виробництва і підвищення його рентабельності.


Концепція реформування податкової системи України розроблена на період до 2020 р. з метою проведення цілісної та системної реформи у сфері оподаткування, орієнтованої на досягнення стратегічної цілі – побудови сучасної соціально орієнтованої конкурентоспроможної ринкової економіки, інтегрованої у ЄС. Міжнародна конкуренція за мобільні фактори виробництва – працю й капітал – зумовила розвиток податкових систем багатьох країн у напрямку перенесення податкового навантаження із зазначених факторів виробництва на споживання і природні ресурси, внаслідок чого склалися такі тенденції у реформуванні податкових систем


З огляду на недоліки української податкової системи, Уряд і Парламент повинні сконцентрувати свої зусилля на швидкому реформуванні та раціоналізації податкової системи. Крім того, варто використовувати момент економічного підйому, оскільки економічне зростання може полегшити податковий тягар без зменшення бюджетних надходжень. Я вважаю, що податкова реформа повинна спрямовуватися на створення привабливої та стабільної у довгостроковій перспективі податкової системи. Крім того, органи влади перед тим, як почнуть знижувати податкові ставки, повинні вживати заходів для розширення податкової бази.


Реформування податкової системи України в контексті Податкового кодексу. Тому податкова реформа повинна створити таку податкову систему, яка сприятиме підвищенню конкурентоспроможності національної економіки, забезпеченню стійкого економічного зростання за умови збільшення сукупних податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів, проведенню збалансованої бюджетної політики на довгострокову перспективу. На необхідність реформування податкової системи вказують ряд проблем, основними з яких є тінізація економіки, корупція, непрозорі схеми адміністрування податків і зборів, низький рівень довіри суспільства до податкової служби.


Реформування податкової системи України повинно здійснюватися на основі врахування таких актуальних аспектів: 1. Активне втручання людини в природне середовище з метою задоволення своїх споживчих потреб спричиняє значний негативний вплив на екологію. Надмірний видобуток обмежених природних ресурсів становить загрозу для екологічної та фінансової безпеки майбутніх поколінь. В Україні, у зв'язку з наявністю вичерпних рудних та вугільних запасів, необхідність фіскального регулювання природокористування є особливо важливою.


Податкова система України - Реферат. Категорія: Реферати. Розділ: Фінанси. обґрунтувати, які з них доцільно запрова дити при проведенні податкової реформи в Україні; - розробити і обґрунтувати концептуальні засади вдосконалення наці ональної податкової системи; - розробити практичні рекомендації щодо основних напрямів рефор мування податкової системи України з урахуванням світового досвіду.


Концептуальні положення реформування податкової системи в Україні. Роз’яснення структурних проблем податкової системи. Концептуальні положення реформування податкової системи в Україні Аналіз накопичених у фіскальній сфері суперечностей свідчить про те що вітчизняна податкова система не склалася як єдиний організм у якому узгоджені всі функціональні підсистеми.


Українські реферати » Правознавство » Реферат Податкова система України. Флеш игры онлайн. Академія праці та соціальних відносин. Податкові реформи, які проводяться останні роки довели значення та вплив податків на розвиток соціально - економічних процесів в Україні, тому що податки - найбільш ефективний інструмент регулювання економічних процесів. Державне регулювання економіки шляхом використання податкових важелів в наших умовах повинно бути спрямовано на забезпечення та підтримку збалансованого економічного росту та ефективне використання ресурсів, стимулювання інвестиційної та підприємницької діяльності.


Чинна податкова система зазнає нищівної критики як у наукових колах, так і з боку підприємців, політичних діячів, депутатського корпусу. Однак стає дедалі очевиднішим, що ця критика багато в чому базується на емоцій них, поверхневих чинниках економічної дійсності. Залишаються дискусійними питання щодо принципів побудови і на прямів реформування податкової системи з урахуванням особливостей трансформаційного періоду.


Висновок. Вступ. Податкова система України. Поняття податкової системи не є виключно категорією по-даткового права. Вона має визначене, комплексне, граничне положення на стику бюджетного й податкового права. З одного боку, податкове право регулює відносини щодо надходження коштів до дохідної частини бюджетів, але з іншого боку, це фактично і є відносини формування дохідної частини бюджетів, які регулює бюджетне право. Специфіку розподілу податків на закріплені й регулюючі визначено змістом бюджетної системи України. Відповідно до ст. 2 Бюджетного кодексу України вона становить сукупність Державного бюджету України та місцевих бюджетів.


Українські рефератиучбові матеріали на українській мові. RefBaza.com.ua пропонує студентам та абітурієнтам найбільшу базу з рефератів! Також ви можете ділитися своїми рефератами для поповнення бази. основні напрями податкових реформ. основні напрями податкових реформ. І після запровадження 2-ой частини Налого вого кодексу Росія має підлозі чить нову податкову систему, кото раю стане більш зрозуміла для инвес торів і більше зручна для налого платників. Останнім часом було запроваджено Глава 21 «Податок на додану вартість», структура законодавства даному податку стала більш логічною.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт