леся українка квіток квіток

Квіток, квіток… Українка Леся. Надіслати Розповісти Цвірінькнути. "Квіток, квіток, як можна більше квітів І білого серпанку на обличчя, Того, що звуть ілюзією…" Боже! Як часто ті слова вчуваються мені Посеред ночі: "Квітів, безліч квітів! Я ж так любив красу!.." Мій бідний друже, Я принесла тобі всі квіти, що дала Скупа весна твого скупого краю, Я всі зібрала і в труну вложила, Всю ту весну убогу поховала. Ти спиш в землі між мертвими квітками, І страшно думати мені про них І про твій сон, я краще знов укрию Серпанками ілюзії твій сон, Щоб не чіпать страшних містерій смерті.


Назва: "Квіток, квіток, як можна більше квітів". Автор: Леся Українка. Рід: лірика. Вид: інтимна. Тема: розповідь поетеси про велике горе - смерть коханої людини. Ідея: кожна людина, що втратила коханого, захоче його воскресити, зробити щось для нього вже після смерті. Епітети: білий серпанок, скупа весна, скупий край, весна убога, мертві квітки, слова таємні, ворожая весна, люта весна, живі квітки, весна лиха. Звертання: мій бідний друже, мій друже. Порівняння: заблищать, немов рубіни; як бліді, убогі квіти.


Група “ Флористи ” презентує Вірші Лесі Українки про квіти; Улюблені квіти поетеси. Слайд 2. Леся Українка – поетична квітка України Не плямив поцілунок мій зроду квіток, Чи то пишні були туберози, Чи квітки, що зродив найпростіший садок, Чи до краю вразливі мімози. Леся Українка. Слайд 3. Леся Українка – поетична квітка України Росла в гаю конвалія Під дубом високим Захищалась від негоди Під віттям широким. “ Конвалія” ( Перший друкований твір Лесі Українки). Слайд 4. Леся Українка – поетична квітка України Гордо палала троянда розкішна, Найкраща з квіток, - Барвою й пахом вродливая пишна Кра.


Леся Українка була справжньою поетичною квіткою нашої прекрасної землі, вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, одною з найповнозвучніших струн душі українського народу. Леся Українка (справжнє її ім’я Лариса Петрівна Косач) народилася 25 лютого 1871 року в місті Звягелі (Новоград – Волинський) на Волині. Мати її - українська письменниця Олена Пчілка, батько…


Улюблені квіти Лесі Українки. Леся дуже любила плести віночки із квітів і прикрашала ними свою голівку. Вважалося, що віночок може захистити молоду дівчину. У ньому кожна квіточка, ніби оберіг від лиха, від нечистої сили і щось символізує. РОМАШКИ – улюблені квіти Лесі Українки, символ миру і кохання. Нині медицина здолала таку хворобу, як туберкульоз. Не плямив поцілунок мій зроду квіток, чи то пишні були туберози, чи квітки, що зродив найпростіший садок, чи до краю вразливі мімози… Звучання осінньої троянди пов’язується за часом в творчості Лесі Українки з хворобою смертю близького друга Сергія Мержинського. Тоді знову, як і на початку творчого шляху, з’являється у поезіях безліч квітів. Але це квіти смутку.


«В магазині квіток» — вірш Лесі Українки. Датується орієнтовно 1890 р. Вперше надруковано в газеті «Буковина» 28 березня 1891 р. під заголовком «Квіти». Автограф — ІЛІШ, ф. 2, № 747, стор. 23 — 25. Поезія була поміщена до збірки «На крилах пісень» 1893 року, проте до київського видання «На крилах пісень» 1904 р. не ввійшла. Леся Українка. Зібрання творів у 12 тт. — К. : Наукова думка, 1975 р., т. 1, с. 70 — 71.


Справа — Леся Українка. На звороті світлини є дарчий напис рукою Лесі Українки: «Квітці Маргаритці від сестри Лесі 18 6/ІУ 90 р. Колодяжне». (Фото зроблене раніше.) Пізніше, у 1908 році, відмовляються й від корсета. Все завдяки французькому дизайнеру-реформатору Полю Пуаре, який ввів у моду легкі сукні, що не сковують рухів і дозволяють вільно дихати. Жінки цієї епохи все більше комунікують у суспільстві, вони стають мобільнішими і відстоюють власну думку. Для цього їм необхідний комфортабельний гардероб, який дозволяє виразити свою індивідуальність через зовнішній вигляд. Олена Пчілка і Леся Українка.


«Майже всі адресати листів Лесі Українки, які дожили до 1917 року, пішли творити УНР. Наприклад, її найближчі друзі Людмила Старицька-Черняхівська і Іван Стешенко були членами Центральної Ради. Чоловік Климент Квітка став заступником міністра юстиції УНР. Леся Українка також багато й тісно спілкувалася і співпрацювала з Михайлом Грушевським», – зауважує літературознавиця. Драма «Бояриня», в якій напряму йдеться про українсько-російські стосунки у радянський час довго була забороненою.


Ле́ся Украї́нка (справжнє ім'я Лари́са Петрі́вна Ко́сач-Кві́тка; 13 (25) лютого 1871, Звягель, нині Новоград-Волинський[5] — 19 липня (1 серпня) 1913, Сурамі, Грузія) — українська письменниця, перекладачка, культурна діячка. Співзасновниця літературного гуртка «Плеяда». #поет #стихи #литература #поезия cutt.ly/RuXsM1.


Тема: Презентація проекту «Леся Українка – поетична квітка України». Мета проекту: · Поглибити, розширювати знання про життя та творчість Лесі Українки. — Вчитись здійснювати проектну діяльність на основі досліджень. — Розвивати зв'язне мовлення, мислення, творчі здібності, пам’ять, уяву, увагу. — Виховувати інтерес до пошукової роботи; почуття гордості за видатну українку. Обладнання: портрет Лесі Українки, виставка книг, ілюстрації до віршів, малюнки дітей, малюнки квітів. Освітні технології: проектна технологія. Клас: 4. Навчальні предмети: літературне читання, природознавство, образот.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт