курсова правові основи права інтелектуальної власності

суб’єктів права інтелектуальної власності; – історію права інтелектуальної власності; – способи і процедури правової охорони прав інтелектуальної власності; – основи економіки інтелектуальної власності; – основні способи захисту прав інтелектуальної власності; – систему міжнародного співробітництва у сфері інтелектуаль-ної власності. – літературних, художніх і наукових творів; – виконавчої діяльності артистів, звукозапису, радіо- і телевізій-них передач; – винаходів у всіх галузях людської діяльності, наукових від-криттів; – промислових зразків, товарних знаків, знаків.


Викладено основи інтелектуальної власності: загальні поняття, система охорони інтелектуальної власності, міжнародна охорона інтелектуальної власності, питання надання прав, охорони об'єктів промислової власності, авторського права та суміжних прав, нетрадиційних об'єктів інтелектуаль-ної власності. Розглянуті такі особливі випадки охорони об'єктів авторського права як реклама, персонажі, архітектурні та картографічнф твори, а також захист прав авторів в мережі Інтернет, проблеми охорони прав на програмне за-безпечення, винаходи в галузі біотехнологій тощо. 1.1. Поняття про право інтелектуальної власності 1.1.1. Місце та роль інтелектуальної власності у світовому. економічному розвитку 1.1.2.


Право інтелектуальної власності як право особи на результат творчої інтелектуальної діяльності або інший об'єкт права інтелектуальної власності, визначений законом, пов'язується, перш за все, із розумінням творчості і творчої інтелектуальної діяльності. Творчість людини можна визначити як глибоко усвідомлену нею потребу самовираження, самоствердження, привнесення в оточуючий світ глибинних душевних переживань задля пошуку гармонії і самовдосконалення.


Дипломні та курсові на замовлення. Роботи виконуємо якісно, без зайвих запитань. Замовити / взнати ціну Замовити. Право. Основи інтелектуальної власності. 1. інтелектуальна власність як право на результати творчої діяльності людини. 1.1. Поняття інтелектуальної власності. 1.1.1. Інтелектуальна власність як результат творчої діяльності. 1.1.2. Інтелектуальна власність як право. 1.2. Еволюція інтелектуальної власності. 2.2. Суб'єкти права інтелектуальної власності. 2.3. Система законодавства України про інтелектуальну власність. 2.4. Державна система правової охорони інтелектуальної власності. 2.5. Міжнародна система інтелектуальної власності. 2.1.2 Об'єкти промислової власності.


У період соціалізму в Росії права на все результати інтелектуальної діяльності належали державі і були виключені з внутрішнього господарського обороту, нс розглядалися в якості товару, не мали вартості і не ставилися на бухгалтерський облік як майно підприємства; НДІ, КБ, інші наукові установи існували в основному за рахунок держбюджету, відповідали за виконання фінансового плану і майже не залежали від якості створеного інтелектуального продукту та. Власність - це сукупність юридичних норм, які закріплюють і охороняють приналежність об'єкта власності конкретного суб'єкта. Право власності складається з гріх характер: • впадання - фізичного володіння веіцдо і можливості безпосередньо впливати на неї


Право інтелектуальної власності. Академічний курс. За редакцією доктора юридичних наук, професора, академіка АПрН України О. Л. Підопригори, доктора юридичних наук, професора, члена-кореспондента АПрН України О. Д. Святоцького. Передмова. Предмет, система і метод охорони права інтелектуальної власності. Розділ 1. Загальні положення про інтелектуальну власність.. 1.1.Інтелектуальна діяльність та її місце в соціально-економічному розвитку суспільства..


Аналіз нормативно-правових акти та наукової літератури задля розкриття основних засад виникнення, набуття та реалізації прав в сфері інтелектуальної власності. Виявити, на основі аналізу, проблеми пов`язані з захистом і охороною прав інтелектуальної власності. Запропонувати методи вирішення проблем та вдосконалення чинного законодавства України в сфері інтелектуальної власності на основі міжнародно-правових актів та досвіду зарубіжних країн, які сприятимуть вирішенню та запобіганню гострих практичних проблем.


3. Обєкти права інтелектуальної власності. 2. Інтелектуальна власність – це права на результати творчої праці. Ообливості права інтелектуальної власності є те, що це право скл. із 2 основних гілок: 1).особисте немайнове право безпосередньо автора на створений ним конкретний результат інтелектуальної праці. 2) майнове право на цей обєкт.


Скачувань: 303. Назва: Право інтелектуальної власності на літературний, художній та інший твір (авторське право). Поза як авторське право у своїй основі є юридичним проявом усвідомлення державою важливості охорони культури як гаранту розвитку суспільства. Підтримка і захист творчості, охорона результатів інтелектуальної діяльності безпосередньо пов’язані із захистом свободи слова та прав людини. Нормативна база правового регулювання у сфері права інтелектуальної власності потребує значного розвитку і вдосконалення, бо містить прогалини з питань визначення правового статусу авторів об’єктів права інтелектуальної власності.


Метою вивчення курсу ―Право інтелектуальної власності‖ є формування системних знань щодо основних інститутів права інтелектуальної власності, механізмів реалізації та захисту майнових та немайнових прав суб’єктів права інтелектуальної власності, вивчення законодавства, яке регулює відносини по створенню та використанню об’єктів права інтелектуальної власності. Передумови для вивчення дисципліни: основи правознавства, конституційне право України, цивільне право, кримінальне право, адміністративне право. Міждисциплінарні зв’язки: конституційне право України, цивільне право, кримінальне право, адміністративне право. 3. очікувані результати навчання.


О.П. Світличний. Право інтелектуальної власності. Підручник. Київ – 2016. О.П. Світличний. Право інтелектуальної власності. Підручник. Київ – 2016. Його скоріше треба сприймати як джерело основи знань пов’язаних із правовим регулюванням інтелектуальної власності, охороною суб’єктивних прав суб’єктів права на належні їм об’єкти інтелектуальної власності, і покликаний уявити сучасний стан відносин у сфері інтелектуальної власності та допомогти зорієнтуватися студентам у численній кількості законодавчих актів, що регулюють цю сферу суспільних відносин.


Тема 1. Загальні засади права інтелектуальної власності. 1. Категорія інтелектуальної власності у російському законодавстві, в міжнародне право й у законодавствах інших держав. Термін "інтелектуальну власність" застосовується у правової доктрині розвинутих країн й у міжнародно-правових угодах, проте законодавство більшості країн зовсім позбавлений поняття інтелектуальної власності. Поява терміна «інтелектуальну власність» (далі – ІВ) зазвичай пов'язують із французьким законодавством кінця XVIII століття. У той самий час право власності виглядало основою нового суспільства; це були право, що забезпечувало буржуа можливість ефективної господарську діяльність».


Зростання ролі права інтелектуальної власності в житті суспільства зумовлює необхідність Ґрунтовного ознайомлення студентів вищих навчальних закладів з основними положеннями чинного законодавства України про інтелектуальну власність, історією становлення права інтелектуальної власності, його об'єктами та суб'єктами, особистими немайновими і майновими правами суб'єктів права, способами їх використання та захисту. 62 § 4. Співвідношення права інтелектуальної власності та права власності. Зміст. Розділ IV. Право інтелектуальної власності на правові засоби.


Загальна характеристика інтелектуальної власності та її правового регулювання. ПЛАН. 1. Поняття інтелектуальної власності, її характеристика. Дійсно, традиція підходу власності до авторського і патентного права не тільки народилася у Франції, але й основувалась на теорії природного права, котра одержала свій найбільший розвиток саме в працях французьких філософів-просвітителів (Вольтера, Дідро, Гольбаха, Гельвеція, Руссо). В 1967 р. у Стокгольмі була підписана Конвенція, на основі якої засновано Всесвітню організацію інтелектуальної власності (ВОІВ), відповідно до якої об'єктами правової охорони є результати творчої діяльності у виробничій, науковій і художній областях.


Тож право інтелектуальної власності - засновані на факті створення результатів творчої діяльності та приватній основі виключні майнові права авторів, а в передбачених законом чи договором випадках – інших осіб. ⇐ Предыдущая 86 87 88 899091 92 93 94 95 Следующая ⇒. Просмотров 2122. Эта страница нарушает авторские права. allrefrs.ru - 2021 год. Все права принадлежат их авторам!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт