карта україни паливна промисловість

Учасники. Секція 5. Карта "Паливна промисловість України". Курси. Ви зараз зареєстровані як гість (ВХІД).


Промисловий комплекс України має потужну матеріально-технічну базу. Вартість основних засобів становить 644 767 млн ₴ (на 2007 р.), це майже в 2,3 рази більше, ніж вартість основних засобів у 2000 р. У комплексі працює понад 3,6 млн працівників, які разом принесли прибуток промисловості у розмірі 43 700,9 млн ₴ (2007 р.), що в 5 разів більше, ніж у 2001 р.


Структура паливної промисловості України. Паливна промисловість забезпечує енергоносіями виробництво, а електроенергетику – сировиною. Передумовою для її розвитку в Україні є різноманітна сировинна база. Проте не всіма видами палива Україна забезпечена однаковою мірою.


Полезные ископаемые в Украине (карта). В недрах Украины выявлено около 20 000 месторождений и проявлений 117 видов полезных ископаемых. Из них 8 172 месторождения с запасами 94-х видов минерального сырья имеют промышленное значение. В Украине разработаны и выявлены месторождения нефти, газа, угля, торфа, сланцев, урана; железа, марганца, хрома и никеля, титана, магния, а также алюминия, меди, цинка, свинца. Есть в недрах страны золото, серебро, ртуть, бериллий, литий, цирконий, гафний, тантал, ниобий, кобальт, олово, вольфрам, молибден, ванадий, иттрий и лантаноиды, и рассеянные элементы германий, скандий. Карта. Карта 1. Карта 2. Карта 3. Карта 4. Карта 5. Карта 6.


§ 15. Паливна промисловість (підручник). Тема 10. Паливно-енергетичний комплекс україни. § 15. Паливна промисловість. 1. Пригадайте, які паливно-енергетичні ресурси є на території України. 2. У яких басейнах і родовищах залягають паливні корисні копалини в Україні? ГАЛУЗЕВА СТРУКТУРА. Паливно-енергетичний комплекс (ПЕК) — це сукупність виробництв, які добувають і переробляють усі види палива, виробляють і передають електроенергію. Це — один із провідних комплексів, від рівня розвитку якого залежить стан усіх інших галузей господарства та добробут людей. В Україні ПЕК розвивається як на власних.


Обладнання: карта паливної промисловості. Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу. Хід уроку І. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ. II. АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ Бесіда. 1. Назвіть і покажіть на карті основні вугільні басейни. 2. У якій частині України переважають родовища вугілля? Як це. відбивається на розвитку господарства? 3. Назвіть і покажіть нафтогазоносні провінції й області України. Особливістю структури паливної промисловості в Україні є перевага протягом багатьох років видобутку кам'яного вугілля. (Під час розповіді вчитель складає на дошці схему, спираючись на знання учнями географії паливних ресурсів.) Прикарпаття; Донецько-Придніпровський регіон; Кримсько-Причорноморський регі


Паливна промисловість. Практична робота №6. Позначення на контурній карті основних районів вугле- , газо- та нафтовидобутку, нафто-і газопроводів. Мета: Освітня: сформувати поняття «паливна промисловість», повторити структуру ПЕК, дати уявлення про галузі паливної промисловості; Розвиваюча: розвивати вміння та навички читання та аналізу тематичних карт атласу і статистичних матеріалів, встановлювати причино-наслідкові зв’язки, продовжити удосконалювати вміння роботи в парах; Виховна: виховувати економічне мислення, повагу до важкої шахтарської праці. Обладнання: атласи, настінна карта України,.


Газова промисловість – наймолодша галузь паливної промисловості України. Використання газу в 2 рази дешевше порівняно з нафтою. Крім того, газова промисловість забезпечує виробництво азотних добрив і синтетичних матеріалів. Газ має велике значення як технологічне паливо (в чорній металургії, цементній промисловості). Переведена, в радянський та пострадянський період, на газ промисловість України в умовах світових цін на газ стала нерентабельною, оскільки виснажувала економічні ресурси. За споживанням газу на одного мешканця, Україна посідає друге місце в світі, а за кількістю імпорту газу – пе.


До паливно-енергетичного комплексу належать паливна промисловість (видобування й переробка палива) та електроенергетика (виробництво і передача електроенергії). На ньому базується все національне господарство України, оскільки він забезпечує енергією всі галузі виробничої й соціальної сфер. Загальна частка галузей ПЕК у вартості промислового виробництва України у 2004 р. становила 16,3 % і тут було зайнято 18,6 % всіх працівників. Паливна промисловість складається з галузей другого порядку -нафтової, газової, вугільної, торфової, сланцевої. Електроенергетику можна поділити на галузі за типами .


Перспективи розвитку нафтопереробної промисловості України пов’язані зі зміцненням власної сировинної бази та впровадженням сучасних технологій. Зараз відбувається освоєння нафтогазових ресурсів на шельфах Чорного та Азовського морів, у Криму, на сході країни – у Дніпровсько-Донецькій западині. Для газової промисловості України характерна висока частка імпорту газу, велика довжина газопроводів (більш ніж 35 тис. км) і наявність великої кількості підземних газосховищ (13). З огляду на наявний природно-ресурсний потенціал, перспективним є створення в Україні ядерно-паливного циклу. Металургія займає значне місце у промисловому комплексі України й у ланці спеціалізації.


Паливна промисловість в Україні — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Вугільна промисловість – галузь паливної промисловості,яка видобуває,збагачує і брикетує кам'яне та буре вугілля. Найбільші поклади: 1.донецький басейн 2.дніпровський басейн 3.львівсько-волинський басейн. Слайд #5.


Паливна промисловість - Економічна та соціальна географія України - Географія. Комплексна підготовка до ЗНО і ДПА - За програмою ЗНО - Посібник - 2020 - Кузишин А. Паливний баланс характеризується співвідношенням видобутку й використання різних видів палива. Однак обсяги видобутку одних видів палива визначаються у тоннах (вугілля, торф, нафта, сланці), а інших — у м 3 (газ). До того ж виділяють вони й різну кількість енергії.


Галуззю паливно-енергетичного комплексу країни є паливна промисловість, яка займається видобуванням й переробкою палива: вугілля, нафти, газу, торфу. Вугільна промисловість. Особливістю розвитку і розміщення вугільної промисловості країни є її переважна концентрація в Донбасі, видобування вугілля здебільшого підземним способом, а також значне переважання кількості видобутого кам'яного вугілля над бурим. Вугленосні площі в Донбасі становлять понад 150 тис. квадратних кілометрів, що дорівнює приблизно четвертій частині площі країни. Тут зосереджено близько 92% запасів кам'яного вугілля.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт