реферат на тему українська культура за кордоном

XX ст. в історії української культури характеризується активізацією еміграційного процесу. Особливо бурхливим він став відразу після занепаду УНР. Українці за кордоном розгорнули напружену організаційну та культурно-освітню діяльність. Протягом десятиліть у діаспорі був накопичений значний духовно-культурний доробок, завдяки якому українські емігранти змогли зберегти свою національну ідентичність. Вагому спадщину залишив відомий поет, есеїст, критик і публіцист Є. Маланюк, художньо-естетичні принципи якого формувалися в період втрати української державності. О. Архипенко постійно виступав з доповідями на мистецькі теми в університетах та мистецьких товариствах США.


реферат на тему Українці в діаспорі. Подробнее о работе: Читать или Скачать. Культура українців за межами України. Проблема розвитку культур народів в іншоетнічному середовищі має важливе теоретичне і практичне значення. Не є винятком щодо цього українці, яких тільки в інших республіках колишнього СРСР налічується понад 6,8 млн. чоловік. Етнічні процеси серед українського населення за межами України визначаються низкою факторів. Вони залежать від соціально-політичного ладу країни, давності перебування в іншоетнічному середовищі, чисельності та характеру розселення (компактне чи дисперсне), ступеня урбанізації.


Опис: Розглядається історія української та зарубіжної культури — від первісного суспільства до кінця XX ст. Висвітлені, насамперед, питання розвитку освіти, наукових знань, літератури і мистецтва на різних етапах людської історії. Для студентів вищих на. Українська культура литовсько;польської доби (XIV—. перша половина XVII ст.) Вишенський І. Твори.


Ключові слова: українська культурна спадщина за кордоном, музей культурної спадщини, видатні діячі культури, Державна служба контролю за переміщенням культурних цінностей, тенденції у процесах збереження культурної спадщини. Одна з особливостей минулого 20-го століття полягає в тому, що багато центрально- та східноєвропейських культур унаслідок історичних катаклізмів розвивались не лише в межах своїх етнічних територій, а й в еміграції. Українська спадщина, яка знаходиться за межами держави, пов’язана з перебуванням видатних представників політичної еліти, діячів науки, представників громадськ.


РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА. М. В. Кордон. Українська та зарубіжна. Культура. Значення теми обумовлює актуальність даного курсу лекцій, ро бить його матеріали такими, що мають практичне значення для удос коналення культурологічної підготовки студентів. Курс лекцій знайомить студентів з вузловими питаннями історії культури різних країн. Виклад матеріалу подається за основними ета пами розвитку культури — від первісного суспільства до сьо годнішнього дня. Це дає уявлення про поступальний рух людської цивілізації та підвищення рівня матеріальної і духовної культури людства. Курс лекцій відповідає програмі вузів з української та зарубіж ної культури.


Культура української діаспори. Реферати, дипломні, контрольні, курсові роботи під замовлення з мистецтва, культурології, архітектури. Швидко, якісно, професійно, недорого. Культура української діаспори. Характеристика роботи. Реферат. Кількість сторінок: 21. Безкоштовна робота. Завантажити. План. 1. Специфіка формування української діаспори. 2. Духовна консолідація українців у діаспорі. 3. Збереження етнонаціональної культури українцями в діаспорі. 4. Художня культура української діаспори.


Реферати українською » Культура и искусство » Культурний Розвиток України. Реферат Культурний Розвиток України. Страница 1 из 2 | Следующая страница. >РЕФЕРАТ. на задану тему: “>Культурнийрозвиток України”. Українськічитачі, як йраніше, буливідлучені від творчостиписьменників, котріемігрували із України йпродовжувалиписати за кордоном.Особливемісцесередписьменників-емігрантівзаймає І.Багряний. Реферат на тему: Культурні зв'язки в контексті Історії. >Інститут менеджменту та >економіки «>Галицька >академія». Реферат на тему: Культурно-досуговая діяльність. 1.1 Ставлення до змісті >культурно-досуговой діяльності. Сучасна наука пов'язує. Реферат на тему: Культурно-дозвільні установи.


Читать тему online: Український театр за кордоном по предмету Культура и искусство. Размер: 54.04 КБ. 2. Український театр за кордоном. 2.1 Українські артисти в Петербурзі. “Слава про першу професійну українську трупу все ширилась та ширилась. Нарешті, вона дійшла аж до самої столиці Петербурга. Ще раніш, коли трупа була під орудою М.П. Старицького, той мав на меті повести трупу до Петербурга, але його заходи й клопоти не сповнились. Року ж 1886 колишні мрії золоті здійснились”. У листопаді 1886 року після тривалих клопотань Кропивницький нарешті одержує для свого колективу дозвіл приїхати до Петербурга.


Работа по теме: Дещинський. Глава: 4. Українська культура в діаспорі. ВУЗ: ДонГУУ. Саме за кордоном України була втілена у життя ідея незалежної української освіти та науки, що сприяла вихованню нових українських спеціалістів різних галузей із високим рівнем інтелекту та культури. Першою заснованою у діаспорі вищою школою став Український вільний університет у Відні. Його фундатором був Союз українських журналістів і письменників, а співзасновниками - юрист, професор С. Дністрянський та проф. М. Грушевський.


Теми рефератів. Українська культура в європейському та світовому соціокультурному контексті ХІХ ст. Українське мистецтво як формотворчий чинник української нації. 3. Кордон М.В. Українська та зарубіжна культура. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 584 с. 10. Українські інституції та видання за кордоном і їх роль у розвитку культури та консолідації української спільноти. 11. Культура, освіта й наука як складові стратегії сучасного державотворення. 12. Цивілізаційний підхід до культурного самовизначення, його суть, переваги і недоліки. 13. Внесок українців у державницьку та культурну спадщину Російської імперії.


1. Історичні передумови виникнення української культури. 2. Культура дохристиянської Русі. 3. Вплив християнства на культуру Київської Русі. 4. Культура Галицької-Волинської Русі. 1. історичні передумови виникнення української культури. В умовах розбудови суверенної Української держави, відродження національної культури особливе значення має об'єктивне висвітлення етногенезу українського народу, визначення місця даного етносу в колі слов'янських народів, його зв'язків з найдавнішими етапами історії. З проблемою етногенезу слов'ян тісно пов'язана проблема прабатьківщини.


Теми рефератів. Українська культура в європейському та світовому соціокультурному контексті ХІХ ст. Українське мистецтво як формотворчий чинник української нації. 3. Кордон М.В. Українська та зарубіжна культура. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 584 с. 10. Українські інституції та видання за кордоном і їх роль у розвитку культури та консолідації української спільноти. 11. Культура, освіта й наука як складові стратегії сучасного державотворення. 12. Цивілізаційний підхід до культурного самовизначення, його суть, переваги і недоліки. 13. Внесок українців у державницьку та культурну спадщину Російської імперії.


Матеріал доцільно використати на уроках мистецтва в 9 класі з теми «Мистецтво в діалозі культур», де зокрема розглядаємо творчість зарубіжних митців українського походження та з художньої культури в 11 класі з теми «Простір культури і зустрічі в ньому. Роль мистецтва в діалозі культур», де говоримо про митців української діаспори та значний внесок у світову культуру, зокрема в російську, який зробив народ України.. Презентація на урок Мистецтво скачати.


10. Кордон М. Українська та зарубіжна культура: Курс лекцій. – Київ: ЦУЛ, 2002. – 508 с. 11. Курс лекцій з української та зарубіжної культури. // За ред. Л.Є.Дещинського. – Львів, 2000. 12. Мацюк О.Я. Замки і фортеці Західної України. Теми рефератів: 1. Візантійські впливи в давньоукраїнській культурі. 2. Культурна самобутність Галицько–Волинського князівства.


Культура України - Реферат. розмір шрифту зменшити розмір шрифту збільшити розмір шрифту. Оцініть матеріал! . Тут передбачалося встановлення національного суверенітету і визначення кордонів Української держави, забезпечення демократичних прав людини, визнання непорушності трьох складових частин правового суспільства, а саме — єдності і взаємодії законодавчої (виборна Генеральна Рада, що мала скликатися тричі на рік), виконавчої (гетьман, обмежений законом у своїх діях, генеральна старшина та обрані представники від кожного полку) і суворо підзвітної та контрольованої судової влади.


Українська культура — презентація з історії України на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . До того ж українські видання активно витісняються книгами з Росії, які завдяки нижчій ціні заполонили книжковий ринок України. За роки державної незалежності значно розширився її діапазон, урізноманітнилися стильові форми, в небуття пішла ідеологічна цензура. Бурхливого розвитку набула художня публіцистика. Зокрема, високим громадянським змістом наповнена творчість О. Гончара, І. Дзюби, І. Драча, Р. Лубківського, Д. Павличка та ін.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт