реферат на тему хімічні волокна та їх виробництво

Реферат на тему: Виробництво хімічних волокон План 1 Загальні відомості про волокна та їх властивості 2 Технологія виготовлення хімічних волокон 3 Продукція виробництва хімічних волокон. Хімічні волокна мають ряд суттєвих переваг над натуральними: - виробництво хімічних волокон потребує значно менше затрат праці; - виробництво хімічних волокон не залежить від природних, географічних і кліматичних умов і може швидко нарощувати свої потужності. В наш час існують волокна, які по багатьох показниках перевищують натуральні волокна.


Реферат. По органической хімії. Тема: Хімічні волокна. Выполнил: Уч-ся грн. 29Л ПЛ10. Перша стадія процесу виробництва будь-якого хімічного волокна залежить від приготуванні прядильної маси, що у залежність від фізико-хімічних властивостей вихідного полімеру отримують розчиненням їх у підходящому розчиннику чи перекладом їх у розплавлене стан. Отриману в'язку рідина старанно очищають багаторазовим фільтруванням і видаляють тверді частинки й бульбашки повітря.


Виробництво хімічних волокон. 1 Загальні відомості про волокна та їх властивості. 2 Технологія виготовлення хімічних волокон. 3 Продукція виробництва хімічних волокон. Література. 1 Загальні відомості про волокна та їх властивості. Виробництво хімічних волокон. [ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати. скачати. Додати в блог або на сайт. Виробництво і технології | Реферат. 22кб. | скачати.


Виробництво хімічних волокон розвивалося в промислово розвинених країнах. У цей період створено основні види хімічних волокон, які можна назвати "традиційними" або "класичними". Хімічні волокна розглядалися як доповнюють і тільки частково замінюють природні волокна. Починали розвиватися процеси модифікування волокон. На третьому етапі - 1970-90-ті роки - випуск хімічних волокон істотно зріс. Широко розвинулися методи їх модифікування для поліпшення споживчих властивостей. Хімічні волокна придбали самостійне значення для самих різних видів виробів і областей застосування. Кр.


По-перше, виробництво хімічних волокон потребує значно менших витрат праці, ніж виробництво натурального волокна. Наприклад, виробництва 1 т хлопка-волокна треба докласти 200 людино-днів, на 1 т митої вовни – близько 400 человек-дней, але в виробництво 1 т вискозного штапельного волокна – всього 50 людино-днів. Це принципово б'є по вартості готової продукції. По-друге, виробництво хімічних волокон залежить від природних, географічних і кліматичних умов і може швидко нарощувати свої потужності. Типовий завод штапельного волокна випускає 100 т продукції на добу. Щоб самому отримати стільки волокна.


Світове виробництво хімічних волокон розвивається швидкимитемпами. Це пояснюється, в першу чергу, економічними причинами (менші витрати праці і капітальних вкладень) і високою якістюхімічних волокон, порівняно з природними волокнами. В 1968 світовевиробництво хімічних волокон сягала 36% (7,287 млн. т) від обсягувиробництва всіх видів волокон. Хімічні волокна в різних галузях узначною мірою витісняють натуральний клац, льон і навіть вовна. Передбачається, що до 2000 року виробництво хімічних волокон досягне 20 млн. т. на рік і зрівняється з обсягом виробництва природних волокон. Реферат з хімії. ТЕМА : Хімічні, Штучні, Синтетичні волокна. Чернов Євген 11 «б». Пермь 1999.


Реферат-МГТУ ім. Косигіна, кафедра "Технологія хімічних волокон" факультет ФЕМ, 13 стр. Перша стадія процесу виробництва будь-якого хімічного волокна полягає в приготуванні прядильної маси, яку залежно від фізико-хімічних властивостей вихідного полімеру отримують розчиненням його у відповідному розчиннику або переведенням його в розплавлений стан. Листові луб'яні волокна, використовувані в канатному виробництві, для плетіння циновок і ін, виділяють з тропічних рослин, які ростуть в країнах Африки, Центральної Америки, в Індонезії, на Філіппінах і ін Ці волокна з успіхом замінюються синтетичними. 2.2. Волокна тваринного походження До волокнам тваринного походження відносяться шерсть і шовк.


Хімічні волокна виробляють у вигляді моноволокон, комплексних ниток, штапельних волокон та джгуту. Моноволокно — це одиничні нитки великої довжини, які не діляться уздовж, а придатні зразу для виготовлення текстильних або технічних виробів. Із моноволокон виготовляють рибальські сітки, сита для просіювання борошна тощо. Із штучних видів волокон найбільше виробляють віскозного та ацетатного волокон. Синтетичні волокна виробляють із полімерів, які синтезують із мономерів капролактаму, акрилонітрилу, пропілену тощо. Значну увагу приділяють виробництву синтетичних волокон, оскільки їх властивості ліпші, а затрати праці при їх отримання менші.


Волокна можна виробляти і синтетичним шляхом. Людо бавовна — полімерний матеріал, мономером якого є целюлозу то вовна і шовк — полімери білкової природи, молекули яких утворюються шляхом сполучення амінокислот. Як виявилося, подібну структуру має полімер амінокапронової кислоти складу H2N—(СН2)5—СООН. Загальна формула полімера: • Складіть схему сполучення між собою трьох молекул амінокапронової кислоти за зразком, наведеним у § 13. Волокно, вироблене з такого полімера, називається капроном. Воно міцне, не витирається, не вбирає вологу (через це швидко висихає), хоча й має деякі вади. • Зважаюч.


Ознайомити учнів з технологічним процесом виробництва хімічних волокон.• Ознайомити учнів з властивостями тканин з штучних і синтетичних волокон. Повторення, підготовка до вивчення нової теми • Назвіть тканини з натуральних волокон. (Льняні, бавовняні, шовкові, вовняні.) • Які властивості тканин з натуральних волокон допомагають спортсменам легше переносити навантаження на тренуваннях? (Гигроскопичность і повітропроникність, міцність і теплозахисні властивості.) III. Вивчення нового матеріалу 1. Словесно-ілюстративна розповідь Учитель. З давніх-давен, для виробництва тканин люди використовували ті волокна, які давала їм природа.


Тип: Реферат; Size: 189.33 Kb.; Здавна для виготовлення свого одягу людина користалася природними волокнами, одержуваними з бавовни, льна, вовни деяких тварин, з ниток, выпрядених гусеницею шовковичного шовкопряда. Цілком природно, що ці джерела виявилися недостатніми, щоб цілком задовольнити все зростаючу потребу в тканинах.


. Аналіз сучасного стану виробництва харчових волокон в Україні. 1 Хімічний склад та біологічна Цінність харчових волокон. 2 Класифікація ХВ, їх фізико-хімічні Властивості. 3 Основні джерела харчових волокон. Актуальність теми. Знання основних зрозуміти, что стосують процесів ентеросорбції, відів природніх харчових сорбентів, їхньої роли у відновленні й підтріманні на належности Рівні здоров я людей та основна технологічних процесів Отримання ентеросорбентів , є необхіднім для технологів харчових продуктів оздоровчого и профілактичного призначення. Ніні обґрунтовано виник и розвівається у медицині направление - детоксікаційна терапія, яка поєднує консерватівні та еферентні методи лікування токсикозу.


Матеріалознавство швейного виробництва. ХІМІЧНІ ВОЛОКНА. Процес виробництва хімічних волокон. Хімічні волокна виготовляються промисловим методом на комбінатах хімічних волокон за допомогою спеціального обладнання, яке називають умовно прядильними машинами. Вихідною сировиною для виготовлення хімічних волокон є природні або синтезовані високомолекулярні сполуки - полімери. Сучасні способи виробництва хімічних волокон базуються на протискуванні підготовленої вихідної маси полімеру крізь наконечник прядильної машини, який називається філь'єрою. Філь'єра - це ковпачок з антикорозійного м.


Реферат Химия Здавна для виготовлення свого одягу людина користалася природними волокнами одержуваними бавовни льна вовни деяких тварин ниток выпрядених гусеницею. Виробництво віскозного шовку полягає в наступному: Як відомо, у деревині целюлоза складає приблизно 50% по масі. Щоб виділити чисту целюлозу, деревину перетворюють у тріску і варять у великих закритих казанах, під тиском у кілька атмосфер, з розчином гідросульфіту кальцію Ca(HSO3)2. Варіння продовжується біля доби. Усі розглянуті раніше волокна складаються, у кінцевому рахунку, з целюлози, хоча вона в процесі переробки піддавалася ряду перетворень.


План Поняття про волокна Класифікація волокон Одержання штучних волокон Властивості штучних волокон, та їх застосування Виробництво штучних волокон. Презентація на урок Хімія скачати. Опис презентації окремими слайдами: Слайд № 1. Проект на тему: Штучні волокна, їхнє застосування. Виконав: учень 10 класу. Слайд № 2. Мета: ознайомитися із поняттям “волокна” та класифікацією волокон, визначити ряд тканин які відносяться до штучних волокон та їхнім значенням. Слайд № 3. План Поняття про волокна Класифікація волокон Одержання штучних волокон Властивості штучних волокон, та їх застосування Виробництво штучних волокон. Слайд № 4. Коли людина з’являється на світ, вона стикається з різними тканинами.


Хімі́чні воло́кна — волокна, які одержують з продуктів хімічної переробки природних полімерів (штучні волокна) або з синтетичних полімерів (синтетичні волокна). Виробництво (так зване формування) хімічних волокон звичайно полягає в продавлюванні розчину або розплаву полімеру через отвори фільєри в середовище, яке викликає затвердіння тонких волокон, що утворилися. Таким середовищем при формуванні з розплавів служить холодне повітря, з розчинів — гаряче повітря («сухий» спосіб) або спеціальний розчин.


Хімічна промисловість виробляє такі штучні волокна: Ацетатне волокно, купро, альгінат, модал…. Штучні волокна волокна, які одержують з продуктів хімічної переробки природних полімерів. Хімічна промисловість виробляє такі штучні волокна: Ацетатне волокно, купро, альгінат, модал…. 6 Ацетатне волокно – це волокно ацетилцелюлозне, в якому відсотки гідроксильних груп є ацетильованими.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт