реферат на тему методи індукції

Банк рефератов содержит более 364 тысяч рефератов, курсовых и дипломных работ, шпаргалок и докладов по различным дисциплинам: истории, психологии, экономике, менеджменту, философии, праву, экологии. А также изложения, сочинения по литературе, отчеты по практике, топики по английскому. Полнотекстовый поиск. на тему: "Индуктивный и дедуктивный методы построения теории". Работу выполнила: Никольченко Ольга. В эпоху Возрождения началась борьба против Аристотеля и силлогистического метода, и вместе с тем начали рекомендовать индуктивный метод как единственно плодотворный в естествознании и противоположный силлогистическому.


Скачать реферат по теме: Индукция. В индуктивном умозаключении в выводе всегда должно получаться что-нибудь новое, между тем как в полной индукции ничего нового не получается, потому что заключение в полной индукции есть только повторение в краткой форме того, что содержится в посылках: это есть простое резюмирование посылок. Индуктивным умозаключением является именно неполная индукция, которой мы из исследования только некоторых случаев умозаключаем к классу случаев; исследовав только часть класса, умозаключаем ко всему классу.


Метод математичної індукції можна порівняти з прогресом. Ми розпочинаємо з нижчого, внаслідок логічного мислення дійшли вищому. Людина завжди жадав прогресу, уміння розвивати цю думку логічно, отже, саму природупредначертала йому розмірковуватииндуктивно. Але й зросла сферу застосування методу математичної індукції, у шкільному програмі йому відводиться бракує часу. Ну, скажіть, що корисного людині принесуть ті два-три уроку, які він почує п'ять слів теорії, вирішить п'ять примітивних завдань, і цього отримає п'ятірку через те, що він не знає. Однак це дуже важливо - вміти розмі.


Тем самым мы подходим к одной из важнейших частей философского наследия Декарта к рассуждениям о методе. Эта проблематика в трудах Декарта имеет исключительное значение. Уже говорилось, что главным принципом Декарта было «во всем сомневаться», т.е. четко определенный методологический скепсис. Реферат на тему "Основные результаты и главные проблемы деятельности Всемирной организации… Авторефераты517. Археология4.


Індукція методом відбору, або селективна індукція, - це умовивід, в якому висновок про приналежність ознаки класу (безлічі) грунтується на знанні про зразок (підмножині), отриманому методичним відбором явищ з різних частин цього класу. Поняття різноманітність умов спостереження виявляється досить різним для конкретних видів множин. В одному випадку воно приймає характер просторового відоразлічія, в іншому - тимчасового, у третьому - функціонального, у четвертому - змішаного. p align="justify"> Прикладом індукції методом відбору може служити наступне міркування про знання учнів з л.


Методи наукової індукції. 1) Метод єдиної схожості. Застосування цього методу пов'язане з аналізом декількох випадків, коли після кожного з них з'являється певний наслідок, причина якого є невідомою. Помітно відрізняючись одне від одного, кожен випадок містить при цьому одну схожу обставину. Цей метод називають також методом виділення схожого в відмінному. Схема міркування при цьому така: 1. ABC викликає Ь. 2. MFB викликає Ь. 3. МВС викликає Ь. Імовірно, В є причиною Ь. Логічний механізм індуктивного виводу за методом єдиної схожості передбачає деякі пізнавальні засновки. 1. Необхідн.


Реферат на тему:»Взаимная индукция. Трансформаторы и их применение. государственная сельскохозяйственная академия » Институт управленческих технологий и аграрного рынка Кафедра государственного и муниципального управления Реферат по дисциплине «Основы научных исследований» на тему: «Виды научных исследований» Вариант 14 Работу выполнил: Студент группы ГК 2422 1.1 Наука Наука — это непрерывно развивающаяся система знаний объективных законов природы.


Індукція може бути визначена, як метод переходу від знання окремих фактів до знання загального. Дедукція – метод переходу від знання загальних закономірностей до. Індукція може бути визначена, як метод переходу від знання окремих фактів до знання загального (аналіз фактів). Дедукція – метод переходу від знання загальних закономірностей до окремого його прояву (аналіз понять). Зміст індукції полягає в тому що, за підставою кількох окремих випадків, де відоме явище спостерігається, роблять висновок, що це явище повинно відбуватися в усіх подібних випадках.


Індуктивний метод (індукція) характеризує шлях пізнання від фіксування досвідчених (емпіричних) даних та їх аналізу до їх систематизації, узагальнень і робити на цій основі спільних висновків. Даний метод полягає також у переході від одних уявлень про ті чи інші явища і процеси до інших - більш загальним і найчастіше більш глибоким. Основою функціонування індуктивного методу пізнання є досвідчені дані. Так, основоположні уявлення про сучасний капіталізмі, складові зміст відповідних теорій, отримані в результаті наукового узагальнення історичного досвіду розвитку капіталістичного суспільства в .


Индукция и дедукция как основные методы познания в философии Нового времени - реферат по философии. Тип: Реферат. Предмет: Философия. Все рефераты по философии ». Язык: Русский. Дата: 31 дек 2014. Формат: RTF. Размер: 18 Кб. Страниц: 21. Слов: 4071.


Вместе с тем неполная индукция является мощным эвристическим методом открытия новых истин, которые подтверждаются иногда спустя много лет. Тот же П. Ферма в 1630 г. сформулировал и другую теорему: “Для любого натурального числа n>2 уравнение x^n+y^n=z^n не имеет решений целых ненулевых числах x,y,z”. Многие математики пытались доказать или опровергнуть это утверждение, но только в 1993 году (спустя 360 лет!) американский математик из Принстонского университета Andrew Wiles (андре Вайлье) доказал эту теорему. Метод математической индукции. Неполная индукция, как мы видели, приводит часто к ошибочным результатам.


КОНТРОЛЬНАЯРОБОТА. По темі «Наукова індукція і його види». По курсу «Логіка». СОДЕРЖАНИЕ. Запровадження. .2 Індукція методом винятку. 3. Методи встановлення причинних зв'язків у науковій індукції. 3.1 Метод подібності.2 Індукція методом винятку. Наукова індукція, як і повна індукція і математична індукція, дає достовірне висновок. Достовірність (а чи невероятностность) висновків наукової індукції, хоча вона охоплює всі речі досліджуваного класу, а їх частина (до того ж невелику), пояснюється лише тим, що враховується найважливіша із необхідних зв'язків - причинний зв'язок. Застосування наукової індукції дозволило сформулювати загальні судження і наукові закони (фізичні закони Архімеда, Кеплера, Ома та інших.).


Сторінка 3. Методи наукової індукції. Сучасна логіка описує п'ять методів встановлення причинних зв'язків: (1) метод подібності, (2) метод відмінності, (3) з'єднаний метод подібності та відмінності, (4) метод супутніх змін, (5) метод залишків. Розглянемо логічний структуру цих методів. 1. Метод подібності. Характерна для неповної індукції незакінченість досвіду в тому, що спостереження й другий експеримент не гарантують точного і сповненого знання попередніх обставин, серед яких йде пошук можливої причини. Попри проблематичність укладання, метод подібності виконує на процесі пізнання важливу евристичну функцію: він сприятиме побудові плідних гіпотез, які призводить до відкриттю нових істин у науці.


Тема 5. Індуктивні умовиводи. 1.Повна і неповна індукція. 2.Популярна, через відбір фактів, наукова індукція.3. Методи наукової індукції. 1.Повна і неповна індукція. Індуктивні умовиводи - це принципово іншій, ніж дедуктивні, вид умовиводів, який дає висновки різного ступеня ймовірності. Поняття “індукція” вживається в широкому значенні (метод пізнання, метод мислення, за яким думка рухається від знань про одиничне до знань про загальне) та вузькому розумінні (якформа провдоподібного умовиводу, в якій на основі знань, відображених у засновках про окремі предмети певної множини, дістають виснов.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт