реферат на тему центральна рада україни в 20 ст.

Те, що Україна отримала від Петрограда згоду на автономію, визнання Центральної ради та Генерального секретаріату, українці вже мали і до згоди російського уряду. Йдучи на цей компроміс, Центральна рада сама себе поставила в залежність від російського уряду, відмовилася від певної спроби дій принаймні у двох вимірах: по-перше, погодилася не вдаватися до самовільних дій стосовно проголошення автономії України до скликання Всеросійських установчих зборів; по-друге, добровільно віддала право затвердження складу Генерального секретаріату уряду Росії. Тому Центральна рада й надалі продовжувала вести відносно самостійну політику в Україні.


Реферат на тему. Центральна Рада, її роль у відновленні української державності. ЗМІСТ. Оскільки ради в Україні, очолені більшовиками, визнали Раднарком як вищий орган влади і відповідно не визнали Центральну Раду, то вона розпочала з ними боротьбу – в Полтаві, Конотополі ті інших містах, а також селах України. Були роззброєні загони Червоною гвардії, військові частини, що не визнавали влади Центральної Ради. "Кожна з населяючих Україну націй, - зазначалося у ст.69 - має право в межах УНР на самостійне устроєння свого національного життя, що здійснюється через органи Національного Союзу". Кожна національна меншина входить у свій Національний Союз, обирає свої органи самоуправління.


Отже, метою Центральної Ради стало досягнення автономії України у складі федеративної Росії. Ідеї самостійників підтримані не були, оскільки до УЦР входили переважно автономісти-федералісти. Основною проблемою для УЦР стало вирішення національного питання. Щоб і надалі відігравати роль найвпливовішої організації в Україні, Українська Центральна Рада 10(23) червня видала Перший Універсал УЦР, який був зачитаний через два дні на другому військовому з’їзді у Києві. В акті проголошувалось: ,, … Хай буде Україна вільною. 6. Нагаєвський І.Історія української держави 20ст.-К.,1994. 7. Павленко Ю.,Храмов Ю.Українська державність у 1917-1919 рр.-К.,1995.


Центральна Рада вважала, що в такій ситуаціі можливий єдиний вихід, щоб вона стала дійсною, фактичною, крайовою владою, - це утворення Ураінськоі Народноі Республіки. 7 листопада 1917 року був оголошений текст III Універсалу Центральноі Ради. «Віднині Украіна стає Украінською Народною Республікою… - говорилося в Універсалі. Пiдсумок проблем представництва пiдбивався 20 березня 1917 року. На засiданнi Малоi Ради виступiв Михайло Грушевський. Вiн нагадав, щo склад Центральноi Ради поповнився новими органiзацiями украiнських мас, якi одна за одною виходили на політичну арену.


Центральна Рада… На цю назву натрапляємо, читаючи монографії і статті, археографічні видання та збірки спогадів, присвячені Історії революції 1917 р. на Україні. Що це за організація? Як коли виникла? . Навколо Центральної Ради як у відомості громадкості, так і в літературі нагромадилось безліч міфів і пліток, і щоб розібратись в них потрібен не один рік не один дослідник. Я маю намір дослідити основні моменти існування першої у новій історії Української держави не тільки для того, щоб вичавити вузлові проблеми, які закономірно виникають у державотворчому процесі. Це - ідеологія, на яку спиралась Центральна Рада.


Зокрема, Ради в Україні не відігравали якоїсь особливої ролі (основний вплив в них мали не більшовики, як в Росії, а меншовики й есери). Розглянемо події в Україні. Якщо оглянути весь час революції 1917—1921 рр., то можна виділити одразу декілька конфліктів, що групуються таким чином . Саме цей чинник перетворив революцію в Україні на українську революцію. Створення Центральної Ради. У перші ж дні після перемоги революції українські діячі подбали про своє представництво в новоутворених органах влади у Петрограді та Києві. Під час зустрічей з представниками Тимчасового уряду були сформульовані основні політичні вимоги українського руху


Зокрема, Ради в Україні не відігравали якоїсь особливої ролі (основний вплив в них мали не більшовики, як в Росії, а меншовики й есери). Розглянемо події в Україні. Якщо оглянути весь час революції 1917—1921 рр., то можна виділити одразу декілька конфліктів, що групуються таким чином . Саме цей чинник перетворив революцію в Україні на українську революцію. Створення Центральної Ради. У перші ж дні після перемоги революції українські діячі подбали про своє представництво в новоутворених органах влади у Петрограді та Києві. Під час зустрічей з представниками Тимчасового уряду були сформульовані основні політичні вимоги українського руху


Центральна Рада широко практикувала апеляцію до мас через різноманітні відозви, заклики, декларації. Найпоказовішим з них слід визнати І Універсал (10 червня 1917 року), яким Центральна Рада закликала український народ «творити новий лад вільної автономної України». Проголошення І Універсалу Української Центральної Ради на Софійській площі. У центрі – Михайло Грушевський. Величезною заслугою Центральної Ради та її проводу було те, що, вона поновила в Україні державницьку свідомість, приглушену двома віками російської окупації. Вона перейшла разом з усією Україною протягом року величезну еволюцію – від підданства – через автономію – до незалежної Української Держави.


Більшовики України звинуватили Центральну Раду в тому, що "загальний тон"універсалу заступає класові завдання української революційної демократії,вісовуючі на перший план національні прагнення деяких верств українськогонароду ". Дана київськими більшовиками оцінка Універсалу на ділі повністюфальсіфікувала його зміст. В Універсалі вказувалося, що Центральна Рада має поповнитипредставниками від інших народів, що живуть в Україні, після чого станеєдиним найбільшим і найвищим органом революційної демократії краю.


Українська Центральна Рада (УЦР) — спочатку український представницький орган політичних, громадських, культурних та професійних організацій; згодом, після — революційний парламент України. В Україну звістка про повалення самодержавства прийшла на початку березня 1917 р. За ініціативою Товариства українських поступовців (ТУП) і Української соціал-демократичної робітничої партії (УСДРП) в Києві 3 (16) березня 1917 р. було скликано представників політичних, громадських, культурних та професійних організацій. Цього ж дня, на засіданні делегатів, було оголошено про створення громадського комітету. В новоутвореному комітеті не було єдиної думки щодо майбутнього статусу України.


10 червня 1917 р. Центральна Рада оприлюднила свій І Універсал, в якому проголошувалась автономія України. УЦР проголошувалася вищим державним органом влади в Україні до скликання Всенародних українських зборів. 15 червня 1917 р. у Києві створено перший уряд під назвою Генеральний Секретаріат, який став виконавчим органом запровадження в життя рішень УЦР.


Українська центральна рада (варіант 2) — презентація з історії України на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Презентації. Історія України. Презентація на тему «Українська центральна рада» (варіант 2). Презентація на тему «Українська центральна рада» (варіант 2). 1 2 3 4 5. Рейтинг презентації — 5 на основі 3 голосів (Ваша оцінка — ).


Реферат - А творилася вона силами Української Центральної Ради, історія якої, нажаль, не існувала в радянській історичній науці — як результат маємо надзвичайно низьку наукову розробку теми. Контрольна робота з історії України на тему: “Діяльність Центральної Ради: досягнення й прорахунки”. План: Вступ. Розділ І: Досягнення Центральної Ради України. Розділ ІІ: Прорахунки Центральної Ради України. Розділ ІІІ: Аналіз Конституції Центральної Ради України. Заключна частина: Висновки. Список використаної літератури.


Реферат: Iсторія виникнення та становлення державності України: 20 ст. ПОИСК. Вступ. У ці тривожні дні Центральна Рада 9 (22) січня 1918 р. приймає Четвертий універсал.[20] В ньому зазначалося, що Україна не хоче війни, не претендує на ніякі чужі території. Оскільки у складі Росії України не могла мати справжньої волі, то “однині Українська НароднаРеспубліка стає самостійною, ні від кого не залежною, вільною, суверенною державою”.


Реферат. “ Полiтика Центральної Ради ”. студент І курсу. Центральна Рада об’єднала бiльшiсть громадських об’єднань, органiзацiй, якi дiяли в Українi в пiсляреволюцiйну пору. Нацiональне пiднесення в Українi весною 1917 р. охопило i солдатськi маси. В їхньому середовищi зростало прагнення до створення нацiональних вiйськових частин. 12. Українська державнiсть у 20ст. -К.,1996. 13. Українська Центральна Рада. Документи i матерiали.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

основи перукарської справи безплатно електронну книгу

моды для евро трек симулятор 2 через торрент версії

дипломна робота з управління персоналом підприємства строїтельних робіт